Radio Kraków

Jedzmy na zdrowie, zaprasza Ewa Wachowicz


RSS

Ewa Wachowicz radzi, jak zdrowo się odżywiać.

Podcasty

Kuchnia resztkowa

Kawa kuloodporna

Żurek

Chrust

Siemię lniane

Szakszuka

Chałka

Awokado

Kompot z suszu

Sok z buraków

Siemię lniane

Jest to najstarsze nasiono, jakiego używa człowiek. Warto po nie sięgać, bo jest najbardziej odżywczym pokarmem, jaki jest na świecie. Nie chodzi o kaloryczność, ale o to, co zawiera.

Pyłek pszczeli

Pyłek pszczeli jest bardzo zdrowy i poprawia koncentrację. Jeżeli codziennie jedlibyśmy pyłek pszczeli przez 3 miesiące, co najmniej jedną łyżeczkę dziennie, to uzupełnimy wszystkie mikro - i makroelementy. Pyłek pszczeli ma ok. 250 aktywnych substancji!

Zalety dyni

Jesienna dieta seniorów

Zdrowo oddychać

Jesień z cebulą

Dlaczego warto sięgać po ocet jabłkowy?

Jesień w pełni, jest sezon na jabłka. A z jabłek, także samemu, można zrobić ocet jabłkowy. O jego wspaniałych właściwościach mówi Ewa Wachowicz.

Jak wspomagać spalanie tłuszczu?

Okno żywieniowe

Zdrowe zwyczaje

Kupujemy coraz mniej produktów zbożowych, warzyw, nabiału. Częściej sięgamy po cateringi (niekoniecznie) dietetyczne, jedzenie zamawiane i tzw. "gotowce". W nowym cyklu Rano na Tak o zdrowym odżywaniu opowiada Ewa Wachowicz.